Nieuws

Zaterdag 16 juli 2022 zijn we met 3 van onze paarden naar de keuring geweest met een zeer goed resultaat.

Odalein wilde zich helaas niet goed laten zien en kreeg daardoor een 2e premie met 34 punten jammer maar terecht aangezien ze geen stap normale draf heeft laten zien.

Het was haar 1x weg van huis en wat langer op de trailer.

Olivier liet zich super zien en kreeg een 1e premie met 38 punten en werd 2e in zijn rubriek.  Olivier  werd gemeten op 154 cm hoog een echte reus dus voor een fjord.

Philos kreeg ook een 1e premie met 41 punten en werd 1e in zijn rubriek en later op de dag ruinenkampioen.


22 september 2021 hebben we afscheid genomen van Bjorna haar lichaam was op ze kon niet meer. Wat een bijzonder paard was Bjorna en wat heb ik veel van haar wijsheid geleerd.


Op 17 september 2019 hebben we Olivier opgehaald onze nieuwe aanwinst hij is 1 jaar oud en krijgt de tijd om lekker op  te groeien in de kudde. Olivier is een Tempo x Stedjeblakke.


Op 17 juli 2019 was het Dagkamp van de Fjorkahoeve voor de kinderen die bij ons rijden en wat was het weer een feest mooi weer en een hoop gezelligheid.


Op Koningsdag  27 april 2019 hebben we met de paarden rondjes gelopen de opbrengst was voor de oranjevereniging in Blaricum en wij mochten daar reclame maken.


6 oktober 2018 zijn we met Kjellwin en Philos naar de nationale keuring geweest,  beide paarden hadden nette punten en lieten zich goed zien. Philos werd van zijn rubriek beste beweger en Kjellwin 5e, bij de extrieur keuring werd Philos 3e en Kjellwin 8e.


2 oktober 2018 is er bij de Fjorkahoeve een thuiskeuring geweest met een heel mooi resultaat:

Wieke, Philos, Kjellwin, Indre, Oline en Odalein hadden allemaal een eerste premie, Freek en Olizze een nette 2e premie.


Op 2 juli 2018 is er een prachtig merrieveulen geboren met de naam Olizze. Haar moeder is Oline en haar vader is de kampioenshengst Brijol. 


Op 22 april 2018 hebben we helaas afscheid moeten nemen van onze topper Eros.


Op 20 april 2018 is er een prachtig merrie veulen geboren genaamd Odalein ze is Gra isabel net als haar beide ouders. Haar moeder is Rodalein ( Muis ) en haar vader is de kampioenshengst Brijol.


Op 20 maart 2018 hebben we onze nieuwe aanwinst opgehaald een fjordenmerrie die bij ons al jaren bekend is . Haar naam is Wieke vader is Arin en moeders vader is Heiman.


29 oktober 2017 hebben we DS Anotha Prince Rebel (Stuart ) opgehaald een AMHA minipaardje als gezelschap voor Shadow en natuurlijk te gebruiken als poets en knuffel pony. 


Op 20 april 2017 is er een prachtige fjord bijgekomen Bjorna een Reitze x Jars. We zijn heel blij met deze kleine dappere merrie.


Op 6 maart 2017 hebben we afscheid genomen van Zonalissa ze was al lang kreupel en ging de laatste tijd erg achteruit en hebben we besloten haar in te laten slapen zodat ze geen pijn meer heeft.


Op 9 oktober 2016 is de Fjorkahoeve een hengstveulen rijker met een bijzondere kleur een Rodblakke. Zijn naam is Marlando en hij mag in de kudde opgroeien tot een grote jongen.


Op 5 augustus 2017 hebben we afscheid genomen van Annelisa, na een periode van rust en een operatie aan beide knieen kon ze niet meer pijnvrij door het leven en hebben we haar laten gaan. Ze is 12 jaar geworden.


Op 18 maart 2016 hebben we Fjordy( Foss) moeten laten inslapen hij kreeg op 17 maart een hersenbloeding en herstelde daar niet meer van. Het is een groot gemis na zoveel jaren de grondlegger van mijn bedrijf.


In november 2015 hebben Annelisa en Eros beide 82 punten gehaald voor de ABOP zadelproef en zijn hierdoor Model geworden


Op 4 september 2015 hebben wij een nieuwe aanwinst mogen verwelkomen: Rodalein.


Donderdag 20 augustus 2015 zijn we met Eros en Indre naar de keuring geweest beide hebben een 1e premie gehaald.


8 mei 2015 nieuwe aanwinst Freek. 


Op 5 januari 2015 hebben we Pebbels moeten laten gaan, ze is 20 jaar oud geworden.


Reacties zijn gesloten.